OK

Om Bedriften

NorDeltaco AS er et heleid datterselskap av SweDeltaco AB i Sverige.

SweDeltaco AB ble etablert i svenske Ludvika i 1991. Forretningsideen var i hovedtrekk å direkteimportere kabler fra Taiwan og videreselge dem til bedrifter på det svenske markedet. Det begynte som en liten virksomhet, men den vokste fort og omfattet snart flere produkter.

1993 flyttet Deltaco til et kjellerlokale i Segeltorp sør i Stockholm, hvor virksomheten fortsatte å vokse med enda flere produkter og varemerker.

1994 var det på tide å bytte lokaler igjen, denne gangen til Västberga litt nærmere sentrum for å få større lagerplass og bedre distribusjon, ettersom sortimentet vokste og stadig ble bredere. Nære samarbeid med produsenter av større varemerker og leverandører ble utvidet for å få enda større bredde og styrke i kundetilbudet. Deltaco-logoen, som nå ble satt på alle kabelposene, gjorde selskapsnavnet kjent i store deler av markedet, både blant andre distributører, forhandlere og kunder.

1995 utvidet Deltaco og startet opp et kontor og lager i Finland for å kunne dekke en større del av det skandinaviske markedet. Dette var en satsing som i ettertid har vist seg å være svært positiv for selskapets videre utvikling.

1997 ble Deltaco kjøpt opp av IT-konsernet TurnIT, hvor Deltaco-konsernet ble en stor del i organisasjonen og en sterk grunnpilar for TurnIT Supplies.

1999 ekspanderte Deltaco nok en gang utenlands og startet et kontor og lager i Danmark. Hensikten var å komme nærmere det danske markedet og ta flere viktige markedsandeler i Skandinavia.

2000 flyttet Deltaco til større lokaler i Bredäng sør i Stockholm. Det var på høy tid, ettersom den daværende organisasjonen hadde vokst ut av lokalene i Västberga opptil flere ganger.

2005 kjøpte Nocom AB opp TurnIT, hvor også Deltaco-konsernet hørte til. Samme år begynte Deltaco å etablere det egne varemerket DELTACO. Flere og flere produkter ble designet, utviklet og produsert for DELTACO-sortimentet.

2008 skiftet Nocom AB navn til Intoi AB. Deltaco flyttet nok en gang, til dagens 7 100 kvm store lokale i Tullinge sør i Stockholm.

2012 Deltaco ervervet Alcadon AB som er en svensk distributør av produkter for data- og telekommunikasjon. Samme år lanserte Deltaco et nytt varemere, STREETZ™ innen lyd.

2013 Deltaco ervervet Aurora Group Danmark A/S som er en ledende distributør av tilbehør innen hjemelektronikk på det nordiske markedet. Aurora har egne avdelinger i Danmark, Norge, Finland og Sverige.

2014 Deltaco AB bytter navn til DistIT AB. SweDeltaco AB ervervet også samme år UAB AG Trade, en ledende lituaisk distributør i først og fremst Lituaen og Latvia.

2016 SweDeltaco AB lanserte sitt nye varemerke NORDIC HOME CULTURE™ innen hjemelektronikk.

2017 SweDeltaco AB ervervet Winther Wireless AB, som er en ledende nisjedistributør med fokus på trådløse nettverksløsninger til bruk både innendørs og utendørs. Samme år lanserte SweDeltaco AB et nytt varemerke, DELTACO GAMING™ innen gamingprodukter.

2018 SweDeltaco ABs lagerbeholdning flyttet til et moderne lager i Nykvarn.

2019 SweDeltaco AB flyttet til nye og moderne kontorer i Älvsjö, Stockholm.